Om oss

Kalaskransen drivs sedan 2008 av Fatali Herischei.
Fatali är utbildad konditor och tog sitt gesällbrev 2003.

Titta in på en snabb frukost, en värmande sopplunch, en lyxig fika, en lugn stund vid datorn eller boken, eller bara en enkel kaffepaus.

Vi har gratis Wi-Fi!
 

Brödet

Kalaskransens bröd är bakat på ekologiska råvaror och jäses enbart med surdeg. Flera av våra bröd bakas på mjöl från kultursorter som dala lantvete, öländskt lantvete och nakenhavre. En kultursort är ett äldre, mer näringsrikt sädeslag som lämpar sig bra för ekologisk odling. Mjöl och gryner kommer från Warbro kvarn och Wästgötarna, kallpressad rapsolja handlar vi från Sänkdalens gård och vår honung kommer från Trogsta honung. Vi vill med våra bröd uppmärksamma de olika sädeslagens karaktär och varje bröd smakar och doftar härligt av vete, korn, havre och råg. Utöver det erbjuder vi med jämna mellanrum våra tolkningar av klassiska bröd som kavring, vörtbröd, och gammaldags limpa.


Konditoriet

Kalaskransen erbjuder ett klassiskt konditorisortiment med kakor, bullar, bakverk och tårtor. Särskilt stolta är vi över våra kanelbullar med smör och mandelmassa och våra omtalade toscabullar med kardemumma. Utöver det finns alltid ett brett sortiment av kakor och konditoribitar. Vi hjälper också till med tårtor och bakverk om ni planerar för fest, bröllop eller högtidsdagar. Ingen förfrågan är för stor eller för liten, hör av er till oss så planerar vi tillsammans!